4.12.07

Neljän viikon tolpalla

Neljä viikkoa puukosta, puolitoista omille jaloille noususta. Kävely alkaa onnistua suhteellisen mukavasti - tasaisella alustalla. Kähäriä mukaillen astuminen kyllä onnistuu huomattavasti paremmin. Turhan pitkiä askelia leikatulla jalalla tulee vielä otettua eikä ihan tasapainossa olla - isolta osin sen takia ettei nilkkatuki salli normaalia liikettä. Matka juoksuaskeliin tai edes hiihtoladuille on vielä aika lohduton mutta kun tilanteen suhteuttaa siihen mikä tilanne viikko sitten oli, on suunta hyvä ja tahti rivakkaa. Turvotuksen määrän riippuvuus rasituksesta on vähäisempi kuin painovoiman vaikutus nestekiertoon, mikä ennustaa varsin hyvää. Toki normaali (?) rasituskipu iskee aika-ajoin. Kovin huono kun olen pitämään lepopäiviä.

Neljän viikon kuvitteellisen kilometritolpan ohitusta juhlistin rehellisellä vetoharjoituksella aamutuimaan: 10x4min 1min palautuksella, spinningpyörällä. Vastusta veivasin sen mukaan mitä Deltan vuoden 1999 Sarpsborgin kevätleiriltä peräisin olevan radan optimireitille kulloinkin osui. Mukavaa että mieleen muistuu vielä näin 8,5 vuoden jälkeen konkreettisia ja kirkkaita maastokuvia ja fiiliksiä ihan tavallisesta harjoituksesta. Reidet olivat treenin jälkeen kuitenkin huomattavasti vähemmän hapoilla kuin mitä ne tuon kevätleirin jälkeen olivat jumissa. Muistaakseni jumi ei sitä paitsi ihan heti Urheilukouluun palattuakaan sulanut. Itse asiassa olotila niin polkemisen aikana kuin myöhemminkin oli yllättävän positiivinen - kunto ei todellisuudessa taidakaan olla ihan niin heikko kuin pelkäsin. Se pahempi vaihtoehto - tai realistisempi, ihan miten vaan - on toisaalta että referenssi hyvästä vireestä on päässyt täydellisesti häipymään (lihas)muistista.

Äsken vuorossa oli palauttavat vesijuoksut Hakunilassa. Hyvin kulki sekin. Kun vielä väliaika vietettiin työpöydän ääressä Kumpulassa, voi nohevampi kaveri alkaa epäillä että normaalirytmiin ollaan palaamassa. Näin onkin, ellei Hernelahti sitten kirjoita sitä lupaamaansa sairaslomaa Jukolaan asti, diagnoosina lorvikatarri. Kovasti sitä lappua täällä odottelen.

1 Comments:

At 5/12/07 12:34, Anonymous Anonymous said...

oot sä niin äijä

 

Post a Comment

<< Home