10.5.08

kevään eka suunnistuskisa?


Kuntosalilta kotiuduttuani aloin penkkiurheilijaksi, kotisohvan suunnistusanalyytikoksi. Seurasin Prisma-rastien onlinea.


Melkoinen keskimatkan kisa kun kolmonen häviää reilut 3min, kymmenen joukkoon selviää 5'37'' tappiolla. Tolkuttomia eroja ja tolkuttomasti keskeytyksiä. Mistään mitään tietämättä ja karttaa näkemättä tulee väkisin mieleen että kyseessä on ollut kevään ensimmäinen vanhan ajan haastava keskimatkan suunnistuskisa. Siihen kun on lähdetty tyypillisellä Huippuliiga-asenteella, lievällä ylivaudilla ja riskillä, hakemaan tulosta niin ensimmäisten koukkujen jälkeen homma on karannut lapasesta. Voisiko olla että 10mila, yyteri ja paimion sairaala-alue on jättänyt hieman valheellisen kuvan siitä mitä tämä tuntemani laji pohjimmiltaan on? Näkyväisyyden heikkeneminen on sekin viimeisen viikon aikana muuttanut hommaa yllättäen haastavammaksi. Yhtä kaikki, älyttömän huonoja suorituksia oli luvattoman paljon. Oli siellä toki kaksi ilmeisen kovaakin miestä joukossa.


Punamustasta näkövinkkelistä tilanne voisi olla valoisampikin näin viittä viikkoa ennen Jukolaa, jota ainakin joissakin piireissä pidetään kauden ja suunnistusmaailman tärkeimpänä starttina. Kokemattomampi voisi vetää huippuliigan, katsastusten ja 10milan tulosten perusteella jo senkinsuuntaisia johtopäätöksiä ettei Pohjois-Karjalan suunnalla ole kaikki kunnossa. Eikä aivan perusteetta: kun kautta on käyty jo viikkotolkulla ovat Antti Harjun kymmenes ja Hymyilevän Hannun 11. sija EM-katsastuksista ainoat valopilkut Anders Åkermanin huippuliigan 12. sijan lisäksi. Kun siihen lisätään flunssakierteen vaivaama Hernelahti ja muutama telakalle siirretty runkomies, niin huippukuntoisten Tölkön, Thierryn ja Nurmosen Anan (jos on intissä oppinut numerot) varaan jää melkoisesti. Olisiko näin että tänä vuonna KR lähtisi viivalle haastajana ilman voitto-odotuksia? Toki ei sovi unohtaa kokemuksen tuomaa etua - kunhan se purkautuu nälän ja nöyryyden, ei kylläisen ylimielisyyden kautta.


Kello käy ja paketti ei ole kasassa. Mistä löytyvät ne viisi hyökkäjää pyörittämään ylivoimaa vai pitäisikö valmennuksen kaikesta huolimatta kaivaa esiin se vuoden 2005 pelikirja?

4 Comments:

At 10/5/08 16:47, Anonymous Anonymous said...

Lähe vittu ite viivalle.

 
At 16/5/08 10:44, Anonymous Anonymous said...

2005 pelikirjan mukaan eli ei mahdu kirjailija joukkueeseen

 
At 16/5/08 12:06, Anonymous Anonymous said...

Onhan Aaro Asikainen ihan kova suunnistaja. Finspring voittaja mm.

 
At 16/5/08 18:10, Blogger - Samuli - said...

Mahtumisesta en tiiä, pysymisestä ei ole senkään vertaa varmuutta. Ja tosiaankin, 2005 pelikirjan mukaan joukkueeseen nostettaisiin nuorta voimaa nelososuudelle. Se oli hyvä sapluuna silloin, joten miksei nytkin.

-S-

 

Post a Comment

<< Home